BAK!
Nu är mina föräldrar ute&roar sig o jag är hundvakt åt Charisma & Olgis.
Handlade åt mamma förrut så passade på att köpa hem lite cola, chirre & dipp!
Har även färgat min utväxt förrut, skönt att äntligen få det gjort..det är en grej
man som aldrig orkar göra fast man inte har nått för sig..aja.
Nu ska jag baka tigerkaka..om alla grejjer som behövs finns hemma..
- 50 gram smält smör eller margarin
- 2 ägg
- 2 1/2 dl socker
- 1 dl mjölk eller grädde
- 1-2 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 3 dl vetemjöl
Gör så här
Smörj och mjöla en av lång form, eller en kransform på ca två liter.
Vispa socker och ägg pösigt, gärna med elvisp eller i matberedare.
Smält smöret och rör ner mjölken i smöret.
Blanda vetemjöl, vanilj och bakpulver noga i en skål.
Rör samman ägg- och sockerblandningen med smör- och mjölkblandningen.
Tillsätt torrvarorna och rör slätt.
Ta nu undan en tredjedel av smeten och smaksätt den med kakao. Rör den slät.
Varva nu smeten i formen, börja med ett ljust lager, därefter chokladsmeten och sedan ljus smet igen. Drag en gaffel genom formen så att smeten blandas lite.
Grädda i 175 grader cirka 40 minuter. Känn med en sticka om kakan är fast i mitten.
Vänta några minuter efter det att du tagit ut kakan. Stjälp sedan upp och låt kakan svalna under formen på galler.
Så nu är den stora nyheten här!
Dax att följa en elitecyclist väg till OS 2012!
oh, tigerkaka var länge sen. Det var mitt favobakvert som liten, föråt mig nog lite på det, haha =)
fel socker?? typ brunt farinsocker? hahaha :D